Avem nevoie de mult mai multe date pt a diagnostica problema . fisa forajului, date despre pompa, poze cu filtrele / nisipul etc. Un foraj NU se poate strica prin exploatarea lui continua, de lunga durata. Dimpotriva, pornirile dese si scurte il distrug si pe foraj si pe pompa. Asteptam email datele cerute pt a incerca o solutie de reabilitare a forajului d-voastra.
De către: = foraje OnDrill=
De către: = foraje OnDrill=
Din pacate emailul nostru sa intors inapoi cu mesajul :
Technical details of permanent failure:
DNS Error: Address resolution of theta.thermo.pub.ro. failed: Domain name not found
De către: Elena Mihaescu
Buna ziua,am un put forat de 42m dar apa are 200% fier ce pot sa fac?.Vreau sa folosesc apa,are si mangan,cit este de periculos?
De către: = foraje OnDrill=
Era bine sa ne fi spus si zona/localitatea d-voastra. In general executantii ar trebui sa stie unde sunt acvifere cu depasiri la diverse si sa NU deschida/monta filtre in acele acvifere. DPDV al forajului f putine se mai pot face acum. Daca aveti si ne trimiteti o fisa vedem ce e acolo si putem incerca o inchidere a unor filtre dupa ceva masuratori de conductivitate sau o retubare pe interior. Daca nu se poate face nimic cu forajul va trebui sa va ganditi la o tratare a apei la iesirea din foraj. Pt aceasta noi nu va putem ajuta, exista firme specializate care se ocupa de asa ceva , Va trebui sa le dati si debitul exploatat ca sa va oferteze sistemul de filtrare/tratare a apei, precum si un buletin de analiza aal apei – bacteriologic si fizico-chimic.
De către: ciobanu mii
acum vreo 8 ani am facut o fantana pe care o folosesc zilnic timp de vreo 4 ani pentru apa curenta la o familie cu 4 persoane + udarea unei gradini de 300 mp2.
De curand in spatele casei mele cineva si-a inceput constructia la o casa, asa ca si-a facut si o fantana exact in spatele meul la cca 30 m fata de axul fantanei mele
Intrebarea este daca voi avea probleme in viitor cu cantitatea de apa din fantana,avand in vedere ca fantana vecinului este in aceiasi directie cu fantana mea?
De către: Andrei
Locuiesc langa Balotesti, Ilfov de aprox. un an. Putul are 50m, tub PVC de medie presiune cu diametru de 140mm. Nivel hidrostatic 13m, nivel hidrodinamic 17m, debit extractie 1l/s. Pompa este scufundata la 18m. 0-19m argila, 19-29m pamant argilos, 29-30m nisip apa, 30-37m argila, 37-38m pamant argilos, 38-46m nisi apa, 46-49m pamant argilos, 49-50m nisip apa. Zona de filtrare 49-50m, filtru PVC impachetat cu material filtrant(quartz). Segregare freatica prin inel de ciment, deasupra materialului filtrant. Coloana unica Pvc 12.5bari, diametru 140mm. In decurs de un an am facut 3 denisipari, una la 4 luni, ultima in februarie. Dupa fiecare denisipare totul a fost in regula timp de aprox4 luni. De o sapt schimb cartusele filtrelor la 7 zile. Putul este inca in garantie pana la anul. Sant aprox 80 case construite si noi santem cred singurii cu aceasta problema. Vecinii de langa nici nu stiu ce este denisipare si locuiesc de mai mult timp aici. Imi puteri spune va rog care ar putea fi problema si ce solutii ar fi? Voi discuta si cu cei care au facut putul si seful de santier dar as mai dori o parere avizata. Nisipul care vine in filtre este foarte fin. Noi ne-am mutat in aprilie 2014 dar casa si putul au fost finalizate in 2013 si pana la mutarea noastra putul nu a fost folosit.
De către: marian dumitrescu
buna seara !numele meu este MARIAN.As dori oferta dumneavoastra pentru forare a unui put de apa dulce la adincime de 20-30 m cu tuburi VALROM Diametrul de 150-200mmm cu filet si filtre corespunzatoare.putul este pentru o casa de 4 dormitoare 2 bai si 6 persoane.va multumesc! ASTEPT OFERTA DUMNEAVOASTRA.
De către: Nicu Miclaus
Buna seara,
Am o cabana in Metes , jud.Alba,unde acum 3 ani am forat un put cu o adancime de 20 m.La inceput am montat un hidrofor si am avut apa limpede chiar daca era calcaroasa.Acum 2 ani am montat o pompa wassertechnic wtx2460-75 la care am atasat echipamentul necesar( presostat , vas etc) Dupa montare pompei apa a devenit tulbure si contine nisip fin.Sunt perioade in care se mai limpezeste dar in mare parte vine tulbure.Pompa este la amplasata la un 1m de la fundul putului.
Astept sfaturi.Multumesc.
De către: = foraje OnDrill=
Fantanile exploateaza acviferul freatic de mica adancime, care se comporta la fel ca si orice acvifer . Adica are o directie de curgere, etc. Raza lor de influenta e relativ mica . Ea se poate calcula pe baza unor masuratori (debit/denivelare) , Asadar, daca va aflati pe directia decurgere a acviferului si in raza de influenta a fantanii vecinului atunci va va scadea debitul Altfel nu.
De către: = foraje OnDrill=
Apa tulbure si nisip apare in urmatoarele 2 cazuri :
– sorbul pompei in dreptul filtrelor
– debitul pompei mai mare decat cel al forajului
Remedieri :
– modificati pozitia pompei
– montati un robinet si restrictionati debitul
De către: = foraje OnDrill=
Sunteti sigur de masuratorile de static si dinamic ? Ce model de pompa / tip aveti ? Sunteti sigur ca forajul d-voastra are DOAR 1 m de filtru ? Trebuia pus un decantor sub filtre. S-au folosit centrori ? Va putem face niste masuratori sa vedem parametrii forajului si sa vedem daca il exploatati cum trebuie.
De către: = foraje OnDrill=
Avem nevoie si de locatia exacta a viitorului foraj ca sa vedem la ce sa ne asteptam dpdv al duritatii solului. 300 mc/zi cat se pot extrage din 125 mm diametru nu va sunt de ajuns ? Ati citit asta :
Cum se alege diametrul de tubare a unui foraj de alimentare cu apa?
De către: Put
Ma uit diseara sa vad modelul de pompa. Sapt. viitoare vor veni sa vada despre ce este vorba si sa remedieze problema ( sper sa nu fie nevoie de un alt put chiar daca mai am garantie la el pana la anul ).
Datele de mai sus sant cele din fisa tehnica intocmita de cei care au facut putul. Mi s-a mai spus ca este posibil ca pompa sa fie mai puternica raportata la dimensiunea putului desi banuiesc ca s-a instalat pompa recomandata de firma care a facut putul.
De către: = foraje OnDrill=
Fisa forajului s-ar putea sa contina multe detalii relevante pt noi dar neinsemnate / necunoscute pt d-voastra. Va rugam sa o trimiteti email sa vedem ce e acolo …
De către: Lucian Porof
Buna ziua,
Ma intereseaza o oferta pentru executarea unui put cu adancimea de 100m. Terenul se afla in comuna Tigveni, judetul Arges. Destinatia putului este pentru uz casnic, as vrea un debit de 1l/sec.
Va multumesc
De către: = foraje OnDrill=
Am forat la Oarja in acest an cu rezultate f bune . Aveti email fisa forajului de la Oarja si oferta de pret si alte detalii pt d-voastra.
De către: cosmin
Buna ziua, ieri am incercat sa prelungesc o fantana, operatiune cu un adevarat esec(am curatat si am bagat teava) Ma intereseaza oferta pentru 20m in Chiajna. In aceasi timp am o rugaminte, de cand au umblat la put, apa vine tulbure, am stoc 3h fara pauza si tot vine tulbure( sorbul este montat la 30cm de la stratul de margaritar) este normal sa vina asa si la 30h de la lucrare?
Multumesc
De către: = OnDrill foraje =
Nu ne pricepem la fantani, nu stim cum functioneaza si deci nici nu intelegem ce ati facut acolo si cu atat mai putin stim / putem sa va dam vreun sfat.
In ceea ce priveste forajele, putem sa va ofertam o lucrare executata ca la carte cu garantie de debit constant si apa perfect limpede, dar adancimea minima la care foram este de 40 m.
De către: carmen g
Buna ziua, imi puteti recomanda un coleg de-al d-voastra care este locat in apropiere de com Berceni, jud Ilfov? Am nevoie de ajutor in privinta unui put nou: 20m adancime, 5 m luciul apei, teava albastra valrom sigilata cu margaritar si cuart, turnat beton pe restul tevii pentru a sigila prima panza care avea ffff mult mangan, aproximativ 5000 unitati. Ba chiar a pus si o a 2a teava portocalie in exterior, infipta f bine in stratul argilos pentru a elimina infiltrarea apei cu mangan din prima panza. Eu inca nu am facut instalatia putului dar vecinii au facut-o (pe un put identic sapat in acelasi timp si de aceeasi „firma”) si au probleme foarte mari cu nisipul. E foarte adevarat ca au folosit pompa+hidroforul de la vechiul put si inteleg ca puterea de 1500wati este f mare si a colmatat putul. Meseriasul spune ca va incerca o curatare a putului dar in acest moment nu mai am incredere in cunostintele lui si as vrea sa vad care e situatia reala si ce trebuie facut. Multumesc anticipat. Cu stima, Carmen G
De către: = OnDrill foraje =
Am vb si la telefon. E f rau ca nu ati primit o fisa chiar de mana facuta sa vedem un static, dinamic, debit precum si alte detalii de constructie a forajelor (centrori, pozitie filtre, cimentare, etc) . Vi-am propus cateva teste de pompare si investigare foraj pt a masura parametrii lui si a va recomanda modul de echipare si exploatare a lor.