Quantcast
Channel: Comentarii la: 4 sfaturi pentru exploatarea / intretinerea unui put forat ( foraj de alimentare cu apa)
Viewing all 295 articles
Browse latest View live

De către: Cosmin

$
0
0

Buna ziua,
Am un put forat la 22m adancime in care am o pompa submersibila (de 75m) relativ noua (2 ani).Inlitmea de pompare este de aproximativ 35m de la adancimea pompei. In ultimele luni debitul pompei a inceput sa scada scada pana la mai putin de 1/4 din debitul initial. Am verificat si nu am pierderi pe traseu, deasemenea forajul este aproape plin de apa…. E posibil ca de fapt acesta sa fie motivul: pompa fiind la 22m inseamana ca exista o coloana de apa de aprox 20m deasupra pompei care sa blocheze functionarea pompei?
Va multumesc!


De către: = foraje OnDrill=

$
0
0

Avem mai multe foraje executate in zona cu rezultate f bune. Fisele forajelor disponibile. Aveti email oferta de pret pt o executie corecta, de calitate.

De către: = foraje OnDrill=

$
0
0

Nu exista asa ceva : coloana de apa deasupra pompei care sa o blocheze. Inaltimea de pompare se calculeaza de la suprafata apei in sus si NU de la adancimea de montare.
Important e nivelul apei cand merge pompa, si NU cand aceasta sta. Exista 2 posibile explicatii :
1- scadere debit foraj (colmatare filtre, depunere nisip si obturare acvifer) care duce la o scadere mai mare a nivelului apei (nivel dinamic) care duce la o crestere a H-ului de pompacre care duce la o diminuare a debitului , sau
2- o uzura a pompei

De către: Cata

$
0
0

Buna seara!

Locuiesc in Jilava, langa Bucuresti. Am achizitionat o casa batranesca cu o fantana (luciul apei cred ca este pe la 7 m). Am facut analiza apei si a rezultata ca nu este potabila (contine nitriti, nitrati etc.). As dori sa stiu cat ma costa sa forez in aceasta fantana (sau sa fac alta, daca este mai ieftina) pana la un nou nivel la care sa am apa potabila.

Va multumesc!

De către: = foraje OnDrill=

$
0
0

Zona de Sud a Bucurestiului este o zona f dificila. Acviferele de suprafata sunt contaminate de activitatea umana , iar cele de adancime contaminate natural cu sulf si amoniu. Trebuie f atent executat un foraj pt ca acviferul acceptabil e doar 1. Aveti propunerea noastra email.

De către: marius

$
0
0

Buna ziua,

Am un put cu adancimea de 15m si folosesc un hidrofor clasic(1,1kw, vas de 24l ) nu am avut probele pana acum cu nimic, apa a fost limpede, toate au fost in regula (putul este facut pe teava portocalie de 180 mm). putul se afla intr-un camin amenajat ca beci, in care se afla hidroforul si alte d-ale gurii. In ultima peropada in care au fost multe ploi m-am trezit ca s-a umplut caminul cu apa aproape de nivelul putului. De o saptamana tot scot apa din camin si din put insa apa revine (apa se mentine la fel de curata) doar peretii sunt din beton iar jos este pamant. Nu stiu ce sa fac pentru a mai elimina din apa din put, si in acelasi timp din camin.

Va multumesc si va doresc o zi buna!

De către: marius

$
0
0

Stau la 15 mn de bucuresti… putul nu a refulat, apa vine din pamant pe marinea tevii putului si se stabilizeaza la acelasi nivel cu apa din put.

De către: marius

$
0
0

Stau la 15 mn de bucuresti… putul nu a refulat, apa vine din pamant pe marginea tevii putului si se stabilizeaza la acelasi nivel cu apa din put.


De către: = foraje OnDrill=

$
0
0

Nivelul acviferului fratic a crescut din cauza ploilor. Din aceasta cauza a crescut si nivelul apei in foraj si a aparut si apa in camin. Nu aveti ce sa faceti decat sa incercati o izolare sau sa pompati si sa sperati sa se opreasca ploile. Nivelul apei va scadea singur .

De către: cristea sorin

$
0
0

buna seara!
ma confrunt cu urmatoarea situatie:
-detin un teren langa bucuresti pe care am sapat o fantana manual acu 2 ani. fantana este pe tuburi de beton cu diametrul de 30 cm si ceva parca(nu stiu exact). problema este urmatoarea:– inca de la inceput se aduna in fantana cam 4 metri de nisip fin reducandu-mi coloana de apa din 8 metri care a fost la receptia fantanii la 4 metri pe timp de vara. am curatat fantana de 2 ori cu aceeasi care au facut fantana si de fiecare data aceeasi problema= se aduna nisip fin.
datele fantanii sunt urmatoarele:
— adancime foraj = 25 metri
–nivelul static 8 metri
–nivelul dinamic =4 metri

fantana este executata cu tuburi de beton pana la adancimea de 19 metri iar restul este bagata o teava de pvc de canalizare pana la 25 metri intrucat nu au putut sa se duca mai jos cu tuburile ,dand de o roca ceva dura…etc

problema apare cand folosesc o pompa de debit mai mare care practic imi seaca fantana dupa 40 minute de folosire (moment cand apare curgerea turbulenta din peretii tevii de pvc)-de aici deduc ca fantele acestei tevii se astupa cu nisipul fin.

am incercat diferite pompe, de diferite debite si rezultatul este tot acelasi se fiecare data=adica se umple cam 4-5 metri cu nisip in 2 saptamani de folosire medie de 1 ora /zi. pompa are 1,1 kw debit de 1400 litri/ora…cam asa

exista vreo rezolvare la aceasta fantana? adica se poate face ceva cu aceast nisip care imi da numai batai de cap…

va multumesc!
-

De către: cristea sorin

$
0
0

am uitat sa precizez inca un lucru: am folosit aceasta pompa vara trecuta vreo 4-5 zile si am folosit-o pana secam toata fantana—dupa aceea iar o porneam si tot asa. timpul de refacere era relativ scurt al fantanii///cam de 7 min pana revenea apa la nivelul static.

De către: = foraje OnDrill=

$
0
0

Nisipul cu apa este TOT un fluid. El se comporta ca si un fluid si , pe principiul vaselor comunicante, incearca sa se egalizeze ca si nivel. Banuim ca nu sa sapat cu diametru mare, sa bagat centrori, pietris filtrant cuartos in exteriorul tubulaturii. Aveti executata o lucrare complet neprofesionista in care continuati sa nvestiti bani, nervi, timp, etc….

De către: Miroiu Marius

$
0
0

Buna ziua,
Am citit si m-i s-a parut foarte interesanta documentatia prezentata de dvs. Chiar si pt necunoscatori este foarte important modul de alegere al executantului in conditiile in care acestia sunt pe toti stalpii si executa lucrari la preturi care de care mai avantajoase(motiv din care apar si problemele). Sincer sa fiu si mie m-i s-a parut pretul cam mare pe metru linear motiv pentu care sunt tentat sa ma pacalesc cu cine stie ce meseriasi din ofertele relatate mai sus,avand tendinta sa ma uit mai mult in portofel decat sa urmaresc calitatea si durabilitatea lucrarii. Am rugamintea sa-mi trimiteti si mie o oferta de pret pentru un foraj de cca 80 m cu separare intre straturi ,consum casnic si gradina cca 10-20 mc/zi pe timp de vara in com Brezoaele jud Dambovita. M-ar interesa daca s-ar putea fora in putul actual care are o adancime de 14-15ml si tub cu diametrul de 250mm. Va multumesc anticipat.

De către: = foraje OnDrill=

De către: zaharia

$
0
0

Bună seara
Am facut denisiparea la o fântână cu o adâncime de 26 m, am pus o țevă de pvc lungă de 6 m.
A fost turnat mărgăritar, în puț, dar apa tot îmi iese tot puțin tulbure.
Urmează să îi fac analiza apei.
Ce pot să fac : dimiineața este curată, iar dacă folosesc pompa pentru udat, începe să iasă tulbure.
Ce ma sfătuiți ?
VĂ MULȚUMESC FRUMOS


De către: = foraje OnDrill=

$
0
0

Nu ne pricepem la fantani. Credem ca o reducere a debitului pompei cu un robinet poate fi o solutie de rezolvare.

De către: Ovidiu

$
0
0

Buna seara,

Am un put forat in comuna Balotesti pe sol argilos la adancimea de 52 m, cu tub PVC de diametru 140 mm. HHS 13m, HHD 17m iar debitul de extraxtie e de 1 l/s.

Problema este ca ori de cate ori folosesc sistemul de aspersoare pentru irigatie apa devine murdara in casa lasand un nisip foarte fin. Mentionez ca anul trecut nu am avut astfel de probleme. Au inceput de prin martie. Am facut 3 denisipari in ultimele 2 luni – 2 de 2 ore iar a treia de 12h cu compresor.
Filtrele le schimb cam o data pe saptamana din cauza depunerii acestui nisip foarte fin.

As vrea sa inteleg de ce se intampla acest lucru si daca se poate remedia in vreun fel aceasta problema. Daca da, cam care ar fi costurile ? Astept oferta dumneavoastra.

Multumesc frumos,
Ovidiu

De către: = foraje OnDrill=

$
0
0

Informatile date NU sunt suficiente.
Era bine sa stim ce pompa aveti la ce adancime, ce pozitie au filtrele, ce diametru si ce fel de filtre s-au folosit, ce fel de pietris filtrant si mai ales CAT sa bagat pe langa tubulatura, daca , cum etc sa facut izolare / cimentare si daca a fost testata .
Din ce ati relatat nu pare sa fie fortat acviferul prin debit prea mare (denivelarea este de DOAR 4 m) . Va recomand sa montati un robinet la iesirea din pomap prin care sa reduceti debitul la max 2 mc/h, adica jumatate. Daca si la acest debit apare nsip fin in apa nu mai este decat solutia retubarii pe interior cu diametru mai mic, care nu e intotdeauna posibila sau a unui forajnou.
O POSIBILA explicatie pt foraje care functioneaza corect o perioada de timp api se “deterioreaza” este cantitatea insuficienta de pietris filtrant care nu acopera decat 1..2 m deaspupra filtrelor forajului . In timp acel pietris se poate TASA , rearanja si cobora in jos, lasand prima portiune de sus a filtrelor fara o filtrare, in contact direct cu acviferul. Acolo nu se mai poate interveni .

De către: anca

$
0
0

As dorii sa ami spuneti ce fel de pompa ar trebui sa cumpar pentru o fantana forata la 60m sa poata scoata SI inpuritatile (nisip)SI unde o pot gasi.va multumesc

De către: = foraje OnDrill=

Viewing all 295 articles
Browse latest View live