Buna,
am si eu o intrebare, doresc sa sap o fantana in beciul casei, in jur de trei oale. Intrebarea este ce riscuri sunt daca afecteaza fundatia casei cu timpul sau alte riscuri???
VA MULTUMESC!
De către: Misaras Alin
De către: = OnDrill foraje =
Noi nu ne ocupam cu asa ceva , si cu atat mai putin dam sfaturi / raspunsuri despre ceva ce nu stim ….
Succes
De către: elena
Buna ziua!
Am o problema cu o pompa care s-a stricat si nu o mai pot scoate din put deoarece cineva a incercat sa o scoata si a rupt funia de legatura.
I-mi puteti oferi o sugestie cu privire la modul in care as putea sa o scot.
O zi buna! Multumesc
De către: elena
Am uitat sa va mentionez ca e vorba de un put de 100m si e foarte îngust
De către: = OnDrill foraje =
Va rugam sa ne trimiteti fisa forajului sa vedem diametru, materialul de tubare, adancimea, etc. ?
Va rugam sa ne trimiteti modelul de pompa, adancimea de montare , ce coloana de refulae este montata ?
De la ce adancime sa rupt sfoara ?
F-ctie de date/raspunsuri vedem daca si cum se mai poate extrage pompa din respectivul foraj.
De către: Daniela
Buna ziua,
Si noi avem un foraj facut acum 2 ani la o adancime de 80 m, tubul intrat doar pana la 60 m.
Problema e ca apa nu este limpede, si aduce f mult nisip f fin.
Nu l-am folosit foarte mult, nelocuind la locatia forajului.
Dorim sa va intrebam ce am putea face ca sa solutional problema.
Va multumim,
Dana
De către: = OnDrill foraje =
Trimiteti-ne email fisa forajului .
NU trebuia sa acceptati un foraj tubat la o alta adancime. Sa zicem ca acviferul era pe la 55 m adancime. Avand sapati 80 m executantul a pus 25 m tubulatura plina (de la 80 la 55) si apoi 1 filtru pt a capta acviferul de la 55. Cum tevile PVC au intrat doar pana la 60 m, filtrul se afla acum la 35 m unde probabil nu e nici un acvifer. Si nisipul apare din cauza neutilizarii centrorilor sau unui pietris margaritar gresit ales ca si granulometrie, tip, etc. Banuim un diametru de sapare gresit care poate explica ambele probleme
Si nu uitati sa ne treceti locatia.
De către: Cristian
Buna ziua.Recent am cumparat un teren in Constanta pentru a construi o casa.Am sapat un put la 26 de metri pe care am inceput sa-l exploatez abia dupa 6 saptamani de la sapare.Mentionez ca putul a fost plin cu apa pe perioada saparaii iar acum nu mai am apa deloc in el.este tubat cu PVC de 160 si are margaritar pe o inaltime de 15m de 3-7mm.Intrebarea mea este daca pot continua cu saparea a inca a 30 m a acestui put.
De către: = OnDrill foraje =
Chiar daca forajul a fost sapat pana la stratul de calcar , iar diametrul de 160 mm permite saparea in continuare, noi credem ca odata sparta tubulatura tot pietrisul margaritar va curge in foraj si va bloca garnitura de foraj definitiv acolo. De aceea noi nu am facut si nu vom face niciodata astfel de lucrari de adancire / continuare foraje alimentare cu apa.
Pentru executia unui foraj nou in zona Constanta gasiti oferta aici : http://www.ondrill.ro/blog/foraje-apa/cerere-oferta-pret-foraj-constanta/
De către: MARIAN
buna ziua
doresc sa ma interesez de o problema legata de un put
am un put sapat de o adancime de 24 m apa este salcie si amara
ce pot sa fac sa il adancesc sau sa sap alt put? daca il adancesc cat ar trebui adancit?
multumesc
De către: MARIAN
locatia se afla la 36 km de bucuresti in jud calarasi com buciumeni
De către: = OnDrill foraje =
Am scris si publicat special pentru dumneavoastra un articol pe care va invitam sa-l cititi : http://www.ondrill.ro/blog/foraje-apa/adancirea-continuarea-unui-foraj-existent/
De către: Liliana
Buna ziua,
Am achizitionat de curand o casa in comuna Jilava, pe strada garii, mai in spate, la 200 de metri de sosea, unde as dori sa fac un put. Vecinii (4 la numar) au pareri impartite legate de adancimea putului. Doi vecini su puturi la 20 de metri si au apa limpede, dar calcaroasa si nu este buna de baut, ceilalti au puturi de mare adincime (la 45-50 de metri) si au alte probleme, apa miroase puternic a petrol si este inchisa la culoare. Imi puteti spune si mie daca executati puturi in acea zona si sa imi trimiteti o oferta pe email. Va multumesc anticipat.
De către: = OnDrill foraje =
Apa de calitate este in zona doar la adancimi > 60 m (60..80) sau acvifer Fratesti (100..110 m).
Am forat la Vidra acum 3 saptamani unde sunt probleme similare si apa a iesit f buna si ca analiza si ca debit (> 100 mc/zi)
Aveti o oferta concreta trimisa email.
De către: Adrian
Buna seara,
Ma intereseaza o oferta de pret pentru exectarea unui put cu adancimea de 80 m. Terenul se afla in comuna Chiajna (Ilfov). Destinatia putului este pentru uz casnic si doresc un debit de min. 1l/sec.
Va multumesc frumos.
De către: = OnDrill foraje =
Buna ziua. Aveti email oferta noastra si multe alte detalii. Avem aproape in permanenta o instalatie in jurul Bucurestiului / jud Ilfov si limitrofe.
Va situati intr-o zona cu soluri moi si medii unde cele mai bune rezultate sunt obtinute prin forajul clasic cu circulatie directa de noroi bentonitic.
Instalatiile, accesoriile si materialele pe care le folosim, precum si operatiile care se vor executa va garanteaza cele mai bune rezultate (debit , calitatea apei).
In oferta sunt incluse absolut toate materialele si operatiile necesare unei lucrari de calitate , adica
* deplasare, transport organizare santier
* sapare cu noroi bentonitic cu diametru > 250 mm
* tubare cu PVC 125 mm clasa de rezistenta corespunzatoare adancimii de forare
* filtre transversale produse de fabrica
* piesa de fund
* centrori in zona filtrelor
* pietris margaritar filrant cuartos de granulatie corespunzatoare granulometriei acviferelor deschise in foraj
* 3 inele de izolare (peleti bentonitici/ciment/peleti bentonitici) realizate la adancime controlata
* umplere spatiu inelar cu pietris pana la suprafata
* denisipare cu pompa mamuth (aer lift)
* limpezire cu submersibile
* determinare parametri foraj
* intocmire fisa foraj cu toate elementele si lucrarile efectuate
* intocmire fisa cu recomandari de echipare si exploatare pentru a va ajuta in achizitia pompei si restul instalatiilor ce urmeaza sa le executati
* garantie 12 luni
Garantam apa fara nici un fel de impuritati , forajul putand fi exploatat 24h/24 , 365 zile /an la debitul maxim permis de acviferul de adancime din zona d-voastra
Durata de executie este intre 3 si 6 zile calendaristice.
Nici unul din forajele executate de noi de la infintare si pana azi nu au avut nevoie de denisipare, intretinere, reabilitare etc.
De către: Marius S
Buna ziua,
Am un put de 50 m., uz casnic, sapat anul trecut, dupa o luna de la instalare a inceput sa scoata apa cu nisip, a trebuit sa plec din tara si anul acesta cand am revenit am aceiasi problema,
M-am gandit sa incerc sa scot apa din put cu o motopompa pentru ape semiincarcate, dar toate spun ca aspira la 6-8 m.
ce sfat imi dat sa scap de nisip?
Multumesc
De către: = OnDrill foraje =
Va rugam email fisa forajului sa vedem ce se mai poate face …
De către: Bozga mircea
Buna ziua, as dori dacă se poate câteva sfaturi, execut in acest moment un put in zona Agigea lângă pod, la 200 m de canal. Pana la 30 m, cât s- a executat pana in acest moment nu am dat de apa, de la 15 m s–a săpat doar in piatra, la diametru de 225, vom utiliza la final Tevi albastre de la valmar de 125 si pietris de 3mm. Inițial doream sa foram maxim 40-45m, zona este calcaroasa, am înțeles ca nu exista straturi acvifere cu nisip si pietris, doar izvoare de calcar. Dorim sa folosim putut pt 2 familii la 2 case si udat grădina de 5-600 metri. Ni s-a recomandat o pompa sumbemersibila Taifu de 4m3 , un vas de expansiune de 50-80 litri cu presostat. Cei care executa lucrarea nu folosesc bentonita, se spune ca ar fi cancerigena ci un praf alb, n-am înțeles exact poliamida … Dacă vom da de apa la adancimea de 40 m, ei ne-au sfătuit sa foram pana la 45m, sa pune 3 filtre de 15m si sa nu închidem revine la capăt cu dop special, ci cu o galetusa de plastic si pietris margaritar 2-3 metri, am inteles ca acest margaritar va fi ca un dop, nu va trece apa prin el. m-au sfatuit sa fac asta pentru viitor, daca voi dori sa mai forez in continuare … Ce sfaturi ați putea sa-mi dați sa nu facem ceva greșeli spre final. La ce adâncime ar trebui sa punem pompa de fund?, am văzut ca spuneati ca nu ar trebui sa o punem in zona filtrelor de 15m, sa reducem inaltimea acestora?, pana unde sa urca, cu nispul margaritar, pana la nivelul solului? Ce părere aveți de tipul Pompei?ca si soluție mai economică? Este posibil sa nu găsim apa chiar si la 50de metri?, la câteva sute de metri de noi s– forat la 31 , 34 de metri, e posibil ca ei sa fii cimentat eventualele mici izvoare datorită solutiei folosite in timpul forarii? Cum se poate depistat când ai dat de apa in timpul forarii, ei au explicat ca li se Goleste bazinul din care extragerea apa?!? Este posibil ca la 40-50 de metri sa dam doar de primul strat de apa, este posibil ca el sa fie afectat de apele de suprafața, Sc este izvor de calcar?
De către: Bozga mircea
Ce înseamnă 3 inele de izolare, la un foraj de 40-50m la care primul strat de apa este doar la 40 m in zona calcaroasa, zona Agigea, de la 15 m e piatra/calcar, mai este necesar, cum se realizează?